Screening..  

Antecedenten en screeningonderzoek
Het aannemen van nieuw personeel is altijd een moeilijke zaak. Neem je degene met de beste papieren of degene met de meeste ervaring ?

Tijdens een sollicitatiegesprek kan een beetje doorgewinterde sollicitant zich aardig binnen praten. Diploma's en andere papieren kunnen eenvoudig worden gecheckt. 

Maar de sollicitant ?
 
Indien het om een belangrijke of veeleisende functie gaat is het belangrijk dat de werkgever een volledig en duidelijk mogelijk beeld krijgt van de sollicitant.
In veel gevallen wordt de sollicitatie afgedaan op één of twee gesprekken, informatie over de opgegeven documenten en soms wat informatie bij de vorige of huidige werkgever. Pas nadat er zich problemen hebben voorgedaan, of er zijn vermoedens omtrent de eerlijkheid of betrouwbaarheid van de in dienst genomen persoon, dan pas gaat men aan andere zaken denken. Dan is de "ramp" meestal al niet meer te overzien.

Als er dan ook nog eens geen duidelijke bewijzen geleverd kunnen worden en men de persoon toch kwijt wilt dan moet er ook vaak nog flink betaald worden bij het afscheid.

Bovenstaande zaken zijn grotendeels te voorkomen door de sollicitant van uw voorkeur een grondig onderzoek te laten ondergaan. Een onderzoek waarin de kandidaat o.a. wordt gecheckt op eerlijkheid, betrouwbaarheid, stabiliteit en achtergrond van zijn persoon.

Wij onderzoeken die zaken die in de praktijk veel belangrijker blijken te zijn dan de getoonde diploma's een vlot gesprek en andere papieren.

Onze methode zorgt er voor dat  het risico aanzienlijk verkleind wordt om te voorkomen dat u een "koekoeksjong" in huis haalt.

Indien u geïnteresseerd bent in onze werkwijze kunt u geheel vrijblijvend een gesprek aanvragen zodat wij meer duidelijkheid kunnen geven hieromtrent

Meer informatie.. 

Wilt u meer informatie hebben over onze werkwijze of wat een onderzoek u kan kosten? vul dan het informatieformulier in. Wilt u liever direct antwoord op uw vragen? Bel nu 010 – 744 1415