Transportobservaties..  

Steeds onveiliger wordt het dagelijks transport. Nederland, als doorvoerland, is bij uitstek steeds gevoeliger voor transport-criminaliteit. Vrachtwagens, geladen met meestal onzichtbare lading  kunnen grote waarden vertegenwoordigen. Criminelen zijn vaak beter op de hoogte van de lading, dan de eigen vrachtwagenchauffeur, die vaak niets vermoedend met de meest  waardevolle goederen direct of indirect in aanraking komt met deze vaak goed georganiseerde bendes.
Deze criminele bendes observeren vaak de grotere transporteurs binnen de havengebieden, waar de goederen worden geladen, om vervolgens met voldoende mankracht deze voertuigen te volgen om hun slag te slaan. Gezien het rijtijdenbesluit weet de crimineel bijna feilloos welke parkeerplaatsen, nationaal en internationaal door deze truckers worden gebruikt. Het gevolg hiervan is dat zelfs grote parkeerplaatsen langs autosnelwegen in binnen- en buitenland worden omgetoverd als “ vrijplaatsen” voor deze criminelen.

Beveiliging is nagenoeg niet aanwezig en mocht er al camera-beveiliging aanwezig zijn, worden deze reeds vooraf door criminele bendes goed in kaart gebracht om deze zo mogelijk te omzeilen. Op parkeerplaatsen wordt bij vrachtwagens waarvan de crimineel de lading kent, met regelmaat ongemerkt trackingsystemen aangebracht, zodat ze zelfs vanuit hun eigen luxe voertuig de vrachtwagen op grote afstand en vaak meerdere vrachtwagens tegelijk kunnen volgen.
De gevolgen laten zich raden…

Expol heeft kennis en ervaring in het “bespioneren” van deze gevoelige locaties met vrachtwagens en haar gevoelige lading.
Wij staan in dienst van grote transportbedrijven- en verzekeraars om de schade te beperken, criminelen op te sporen of diefstal te verhinderen. In overleg worden “ dure-transporten” geschaduwd om diefstal van de goederen tegen te gaan. Expol is een commerciële particuliere,- door het Ministerie van Justitie erkende recherchedienst, die dag en nacht onbeperkt ter beschikking van zijn opdrachtgever klaar staat..

Meer informatie.. 

Wilt u meer informatie hebben over onze werkwijze of wat een onderzoek u kan kosten? vul dan het informatieformulier in. Wilt u liever direct antwoord op uw vragen? Bel nu 010 – 744 1415